Over Omkijken

Omkijken op 4 mei: Tentoonstelling langs Amsterdamse Stille Tocht

Voor het derde opeenvolgende jaar exposeert Omkijken.nl foto’s uit de Tweede Wereldoorlog in de stad rondom de herdenking.  

Dit jaar staan er langs de route van de stille tocht foto’s van kinderen die de Tweede Wereldoorlog niet overleefd hebben. De kinderen zijn onschuldig vermoord. Dat kan niemand nuanceren. Op deze website kunt u meer lezen over de tragische geschiedenis van de kinderen.

De foto’s laten de kinderen zien in een onschuldige situatie van voor de oorlog. De beelden worden vergroot tot circa 2 bij 3 meter en staan op 4 mei op verschillende locaties in de Amsterdamse binnenstad. Daarna zullen de foto’s tot eind mei geplaatst worden op het Jonas Daniel Meijerplein bij de Dokwerker.

Fotograaf Bernd Wouthuysen, samen met vormgever Jeroen de Vries en René Mendel, directeur van Interakt, hebben wederom een herinneringswaardig project ontwikkeld waarvoor uit de omvangrijke collecties van het NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie) en Kamp Westerbork twaalf foto’s zijn geselecteerd van kinderen waarvan de verhalen en nabestaanden bekend zijn.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Interakt 020 - 623 79 82.